ОСТАННІ НОВИНИ

ВАТ “Провесінь” попереджає підприємців про небезпеку рейдерства

|

Представники ВАТ “Провесінь” попереджають про рейдерські операцій на території Львівської області. Сьогодні на прес-конференції керівництво “Провесня” заявило, що за спиною рейдерів стоять силові структури країни та народні депутати.

Зокрема, голова правління ”Провесні” Іван Півень наголосив на причетності до загарбання землі групи депутатів із Блоку Юлії Тимошенко.

За його словами, на початку серпня київські рейдери почали загарбувати “Провесінь”. ТзОВ “Кізін, Чібісов і партнери” через корупції, контрольовані владою та судами, почали процес відчуження земельної ділянки, яка належить “Провесні”. Один із рейдерів – Сидір Кізін – заявляв про недоцільність використання ділянки для вирощування овочевих культур. Натомість намагався захопити землю для будівництва житлового комплексу. До слова, вартість цієї земельної ділянки – 25 мільйонів доларів.

Як заявляє керівництво „Провесні” рейдери використовують таку схему захоплення: купують акції в міноритарників, оформляють звернення до судів про обмеження прав інших акціонерів, передають реєстр іншому реєстратору і намагаються замінити правління. Зараз рейдери скупили близько 12 відсотків акцій “Провесні”. У міноритарників вдалося перекупити 3-4 відсотки акцій. А от львівська страхова компанія “Дністер” передала рейдерам 8,5 відсотків акцій.

Голова профкому ВАТ “Провесінь” Ольга Деревляна наголосила, що, якщо земельну ділянку передадуть під забудову, роботу втратять 530 працівників товариства. “Тому ми готові протестувати, – зазначила вона. – Трудовий колектив “Провесні” планує провести після Дня міста акцію непокори”.

Поки “Провесінь”, за словами пана Півня, заручилася підтримкою СБУ, обласного управління міліції та обласної прокуратури. Після візиту керівництва “Провесні” до Києва факт загарбання землі набув загальнодержавного розголосу. Зокрема, учора за дорученням голови Верховної Ради України Олександра Мороза створено парламентську комісію для боротьби з рейдерством. Боротиметься з ним і міжвідомча комісія Кабінету Міністрів України, яку очолив перший віце-прем’єр Микола Азаров.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *