ОСТАННІ НОВИНИ

ЖЕКам повернуть давні функції?

|

Із першого січня 2007 року львівським ЖЕКам можуть повернути функції збору коштів за житлово-комунальні послуги. На думку громадських організацій та міської влади, ця схема є звичною та значно зручнішою для споживачів.

Депутат Львівської міської ради Теодор Дяків переконаний, що сьогоднішню схему стосунків між виробниками, надавачами і споживачами комунальних послуг уже 10 років реалізовують із порушенням законодавства. А це своєю чергою призводить до холодної війни між мешканцями та комунальними підприємствами.

„Мешканець не знає : чи йому йти в ЖЕК, чи у водоканал, чи в теплоенерго – і до кого з них мати претензії. Щоб зменшити рівень протистояння, пропонуємо організувати стосунки так, як вимагає закон. І тоді мешканець буде знати, що є ЖЕК і він йому платить. Крім ЖЕКу споживач не хоче знати нікого”, – зазначив Теодор Дяків.

Першим кроком, скерованим на реалізацію нових стосунків між надавачами і споживачами послуг, мають стати угоди між ЖЕКами і „Львівводоканалом”. Їх мають підписати до наступного понеділка. Як пояснив Теодор Дяків, без цих угод також неможливо економічно обгрунтувати тарифи на водопостачання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *