Визначено установи, які кредитуватимуть енергоощадні заходи

|

Учора було визначено кредитно-фінансові установи, що будуть кредитувати заходи енергозберігання, передає Львівський прес-клуб із посиланням на начальника головного управління промисловості та розвитку інфраструктури ЛОДА Ростислава Сороку.

Згідно з повідомленням, під час засідання робочої групи, до якої увійшли представники Львівської обласної ради, Львівської облдержадміністрації, Асоціації банків Львівщини, управління Державного казначейства та Львівської асоціації кредитних спілок, було визначено, що ці заходи кредитуватимуть ВАТ «Електрон Банк», ВАТ «Кредобанк», ВАТ АКБ»Львів», ЛРУ АКБ «Надра» та кредитні спілки «Анісія», «Вигода», «Самопоміч».

Львівська облдержадміністрація днями перерахує цим установам 1, 8 млн. грн для погашення відсотків за кредити, які даватимуть на енергозбереження. Враховуючи суму компенсації, самі кредити, за оцінками фахівців, становитимуть 15-18 млн. грн.

Підприємства, товариства співвласників багатоквартирних будинків та інші організації зможуть взяти ці кошти для запровадження виробництва нових матеріалів, утеплення будинків чи для інших енергоощадних цілей.

Наступного року на погашення відсотків за кредити енергозберігання заплановано закласти в обласному бюджеті 20 млн. грн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *