Олійник звільнятиме голів РДА, які не вирішують проблем сиріт

|

Голова Львівської обласної державної адміністрації Петро Олійник погрожує звільненням голів РДА, котрі не вирішують належним чином проблем сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Причиною такого різкого застереження з боку голови ЛОДА стало те, що під час своєї доповіді на засіданні колегії ОДА начальник служби у справах неповнолітніх облдежадміністрації Володимир Лис повідомив про неналежне виконання розпорядження Петра Олійника „Про заходи щодо захисту прав дітей”.

Так, згідно з цим розпорядженням, мали б створити окремі підрозділи в кількості не менше двох осіб для здійснення функцій щодо опіки та піклування, усиновлення – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Досі таких підрозділів не створено у місті Львові, Дрогобичі, Трускавці, а також у Бродівському, Дрогобицькому, Жидачівському, Сколівському, Старосамбірському районах.

Функціонують такі підпрозділи поки у містах Новому Роздолі, Стрию, Червонограді, та Бузькому, Городоцькому, Жовківському, Золочівському, Кам’янка-Бузькому, Миколаївському, Радехіському, Самбірському, Сокальському, Стрийському, Турківському, Яворівському районах. Там у підрозділі працює по одній штатній одиниці.

За словами пана Лиса, програма також передбачає й виплату кожній дитині грошову допомогу в розмірі близько однієї тисячі гривень.

„Невиконання, або неналежне виконання цієї програми означає те, що якась сирота не отримає грошей, а якщо я взнаю, що котрась дитина не отримала програмою передбачених грошей, то наступного дня чекатиму в себе на столі заяви на звільнення голови райдержадміністрації”, – відрегаував на інформацію Петро Олійник.

Так голова ОДА видав розпорядження провести наступного тижня атестацію заступників голів РДА з соціальних питань та начальників відділів служб у справах неповнолітніх у районах області. Усі вони, згідно з розпорядженням, мають скласти іспит на предмет користування комп ’ ютером. Крім того Петро Олійник назвав термін – 1 жовтня. Саме до цього часу у кожному районі області має з ’ явитись відповідна служба, облаштована комп ’ютерами і телефонами. «До першого жовтня у письмовій формі подати мені інформацію про адресу кожного відділу, номер її телефону, сейф під особові справи дітей та довідку про те, що там стоїть комп’ютер. В іншому випадку заява голови РДА на стіл. І нехай потім не виправдовуються політичними переслідуваннями», – сказав пан Олійник.

Крім того, голова ОДА попросив чільників районів області віднайти фірми, які мали б фінансову змогу утримувати дітей-сиріт, однак це, за його словами, не має бути в примусовому порядку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *