ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові популяризуватимуть традиційні ремесла

|

У рамках святкування 750-річчя Львова відбудеться два фестивалі, присвячені українським ремеслам, – ковальське свято „Львівська підкова” та фестиваль „Львів – столиця ремесел”. Про це розповіли під час прес-конференції представники Львівського регіонального відділення Національної спілки ковальського мистецтва та Українського музею модерного мистецтва, які й організовують фестивалі.

Перший ковальський фестиваль у Львові пройшов 1996 року під назвою „Галицька імпреза”. На нинішнє свято до Львова з’їдуться ковалі з усієї України. Вони покажуть львів ’янам свої вміння. У межах фестивалю також відбудеться виставка готових ковальських робіт. Мета цього свята – продовжити традицію проведення ковальських фестивалів у Львові. Організатори сподіваються, що невдовзі фестиваль стане щорічним.

В іншому фестивалі „Львів – столиця ремесел” візьмуть участь не лише ковалі, а й художники, ткачі, ювеліри, вітражисти, гутники, зброярі, різьбярі та інші народні майстри. Вони продемонструють свої ремесла і проведуть майстер-класи для всіх бажаючих. Організатори переконані, що цей фестиваль має сприяти популяризації традиційних ремесел України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *