ОСТАННІ НОВИНИ

Лясковська вимагає зберегти спорткомплекс «Спартак»

|

На завтрашньому засіданні обласної ради розглядатимуть питання про прийняття двох неправомірних рішень: переведення на баланс Львівської обласної ради спортивно-навчальної бази „Спартак”, що розміщений на вулиці Інструментальній, 49 і є на балансі Львівського обласного відділу внутрішніх справ, та продаж цієї споруди. Саме такої думки дотримується депутат обласної ради Лариса Федорів, яка й розповіла журналістам про цю ситуацію.

За її словами, після ліквідації ДСТ „Спартак” приміщення бази було передано СТП „Україна”, а потім, у 1997 році, – Львівському обласному відділу внутрішніх справ з метою використання їх як бази підготовки спецназу „Беркут”. За цей час майже всі приміщення зруйновано, залишилися лише деякі фундаменти і діюча сауна. Та й жодної роботи з підготовки спецназу не проводять. „Склалася така ситуація, що обласна рада виносить завтра на розгляд два питання щодо спортивної бази „Спартак”. Йдеться про передачу всіх 12-14 її об’єктів у комунальну власність Львівської обласної ради і згодом їхню приватизація конкурентним способом”, – повідомила Лариса Федорів.

Вона наголосила, що її позиція – це збереження спортивної території. „Ми не проти того, щоб тут був якийсь приватний інвестор, але ми за те, щоб тут було відновлено стадіон та відкрито басейн. Адже цей спортивний комплекс є єдиним на території цього району”, – підкреслила пані Лариса. Окрім того, вона зазначила, що є інформація про наявність інвестора щодо цієї території. „Це київський інвестор, він хоче збудувати на території бази „Спартак” сучасний готель, спортивно-розважальний комплекс, яким користуватиметься лише елітна частина міста”, – сказала Лариса Федорів.

Проте, за її словами, ця територія була спортивним комплексом, і вона має зберегти свою функцію.

Депутати міськради, громадські діячі Львова написали заяву з приводу дій обласної ради. За словами Віри Лясковської, міську владу про рішення прийняти територію спортивно-навчальної бази „Спартак” у комунальну власність Львівська обласна рада не попередила. „Ніхто нам нічого не повідомляв, ніби й не існує міської влади. Просто з ’ явилося таке рішення”, – підкреслила пані Віра. За її словами, бюджет міста в змозі давати дотації на створення власної спортивно-оздоровчої бази на території „Спартака”. „Ми маємо створити свій спортивний комплекс, щоб наші діти мали де займатися за мінімальну оплату. Ми закладемо в бюджет кошти на такий проект, оголосимо конкурс на інвестора, проте умови для нього диктуватимемо ми”, – наголосила вона.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *