ОСТАННІ НОВИНИ

Освячено нову будівлю філософсько-богословського факультету УКУ

|

17 вересня 2006 року урочисто відкрито та освячено новий будинок філософсько-богословського факультету УКУ, повідомляє прес-секретаріат Глави УГКЦ. Ця будівля стала елементом новоствореного богословського центру, до якого входять будинок Львівської духовної семінарії Святого Духа та семінарійна церква, приміщення філософсько-богословського факультету УКУ, семінарія отців редемптористів, господарські приміщення.

Чин освячення нового будинку філософсько-богословського факультету розпочався з Архієрейської Божественної Літургії, яку у співслужінні з владиками, членами Синоду Єпископів УГКЦ, численним духовенством відслужив Блаженнійший Любомир, Верховний Архієпископ Києво-Галицький.

«Життя є цілісним, ми потребуємо духу, душі і тіла. Бог, щоб передати нам свою благовість, воплотився в цьому світі, в його матерію, тому для науки основним завданням є вчитися, досліджувати, писати, друкувати, формувати молодих людей, – розповів для прес-секретаріату Глави УГКЦ ректор УКУ Борис Ґудзяк. – Але цього не можна робити без плоті, без пошани до людської гідності, яка є втілена. І будинок є тим, що огортає, обіймає. Він може бути коробкою, в’язницею або скарбницею, яка своєю теплотою, красою, світлом надихає і допомагає душі, духові, думці і серцю розвиватися. Сьогодні ми дякуємо Богові за цей будинок, який є саме таким. Дай Боже, щоб ми могли його використати, щоб молоде покоління його оцінило, бо пожертви на нього склали десятки тисяч людей в усьому світі. І це покладає на університет, викладачів богослов’я, студентів, семінаристів і мирян велику відповідальність. А відповідальність – це життя і радість».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *