ОСТАННІ НОВИНИ

Податківці намагалися усовістити бізнесменів

|

Сьогодні в ДПІ у місті Львові відбувся “круглий стіл”, на який міські податківці запросили представників малого та середнього бізнесу, керівників та бухгалтерів підприємств Львова, які виплачують заробітну плату нижче встановленого рівня.

Відкриваючи засідання, начальник ДПІ у м. Львові Р. Дидимус зупинився на основних напрямках податкової політики щодо вирішення проблемних питань у діяльності підприємств та налагодження партнерських стосунків між суб’єктами господарювання та податковою службою міста.

На думку податківців, ключовим напрямком наповнення бюджету є вдосконалення адміністрування податків, виявлення та руйнування схем мінімізації податкових зобов’язань, посилення контролю за суб’єктами господарювання, які намагаються ошукати державу. Таких, на жаль, нині чимало, тому міські податківці активно працюють з підприємствами, які виплачують зарплату найманим працівникам нижче встановленого рівня, залучають до оподаткування суб’єктів господарської діяльності, які використовують найманих працівників без належного оформлення документів згідно законодавства України про працю.

Як показує практика, добрі результати дає координація дій податківців з органами місцевої влади. З початку року на засіданнях спільних комісій було заслухано 314 суб’єктів господарювання, які виплачували зарплату нижче встановленого законодавством рівня. Майже 200 з них після цього підвищили рівень виплати зарплати, а до бюджету додатково надійшло понад 62 тис. грн. податку з доходів фізичних осіб.

У зоні особливої уваги податківців знаходяться й підприємці, які вирішили “зекономити” на сплаті податків, використовуючи найманих працівників без належного оформлення згідно діючого законодавства. За вісім місяців у податкових інспекціях міста виявлено близько 2310 таких “ощадливих” працедавців. А внаслідок проведеної з ними роботи до оподаткування залучено 4006 найманих працівників, бюджет додатково поповнився на 72,8 тис грн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *