ОСТАННІ НОВИНИ

СКБ “Дністер” став учасником пілотної програми Міжнародної фінансової корпорації

|

Львівський банк “Дністер” підписав угоду про участь у пілотному проекті Міжнародної фінансової корпорації “Корпоративне управління у банківському секторі України”. “Дністер” став четвертим банком-учасником проекту серед українських банківських установ і першим у Західній Україні.

Керівник проекту Дезмонд О’Майнік повідомив, що рішення про підписання угоди було прийнято після кількамісячної підготовчої роботи. МФК проштудіювала діяльність банку і подала свої рекомендації, частина із яких уже виконана.

Зокрема, йдеться про оприлюднення реальних власників банку у річному звіті та на веб-сайті, а також введення до наглядової ради незалежного члена.

Водночас має бути створений відділ зовнішнього аудиту, який контролюватиме прозорість операцій банку та управління ризиками, особливо, у кредитній політиці.

Як зазначив голова наглядової ради СКБ “Дністер” Михайло Сетенко, участь у проекті МФК має кілька цілей. Зокрема, йдеться про вдосконалення роботи наглядової ради, активізація роботи правління, а також недопущення конфліктів інтересів та захист прав мінори тарних акціонерів. Водночас у проекті передбачено низку заходів аудиторського характеру.

Проект триватиме 6-9 місяців. Окрім банку “Дністер”, такі проекти уже реалізували в “Укргазбанку”, „ТАС-Комерцбанку” та „Мегабанку”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *