ОСТАННІ НОВИНИ

Почесним гостем Форуму видавців у Львові буде Іван Дзюба

|

Тринадцятий Форум видавців у Львові відбудеться 14-17 вересня. Його урочисте відкриття пройде в приміщенні Оперного театру за участі „зірки” музики з Києва, ім’я якої поки не розголошують. Окрім того, як повідомила сьогодні на прес-конференції організаторка відкриття, головна редакторка „Видавництва старого Лева” Мар’яна Савка, почесним гостем Форуму стане Іван Дзюба.

За словами Мар `яни Савки, цьогоріч у же традиційно в Палаці мистецтв та на проспекті Свободи пройде книжковий ярмарок. До участі в ньому вже зголосилося 577 видавництв з України та з-за кордону. Чимало видавництв привезуть книжкові „прем ’ єри”, які представлять на всеукраїнському рівні лише через певний час.

Ушосте в рамках Форуму пройде фестиваль дитячого читання „Книгоманія”, зорієнтований передусім на підлітків. А 15 вересня стартуватиме

І Міжнародний літературний фестиваль, що об’єднає майже 50 літературно-мистецьких акцій. На нього приї дуть близько 40 авторів, які представлятимуть вісім країн.

Організатори також обіцяють подбати про дітей-сиріт та інвалідів. Для них на Форумі буде оголошено збір книжок. Кожен охочий зможе подарувати дитині книжку, яку передадуть у дитячий будинок, інтернат чи в шкільну бібліотеку.

Співак Святослав Вакарчук уже передав Форуму 50 тисяч гривень для закупівлі україномовних книжок для малозабезпечених дітей зі всієї України.

Цьогоріч Форум видавців уперше фінансово підтримує Львівська міська рада, хоч, за словами пані Коваль, ці кошти дуже незначні. Щоправда, заступник начальника управління культури Львівської міськради Богдан Ховзун певний, що допомога збільшиться, адже Форум робить книгочитання популярним.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *