ОСТАННІ НОВИНИ

ЮНЕСКО не знало про будівельні роботи на площі Ринок?

|

ЮНЕСКО нічого невідомо про будь-які масштабні будівельні проекти поблизу або на території Львова, зарахованої до світової спадщини. Про це координаторові Громадського форуму Львова Олегові Мацеху повідомив у листі-відповіді директор Центру світової спадщини ЮНЕСКО Франческо Бандріна.

У своєму листі Франческо Бандріна цитує параграф 172 Оперативних Вказівок, які є обов`язковими до виконання всіма державами-учасницями і зобов’язують інформувати Комісію через секретаріат про свої наміри розпочати або ж санкціонувати в ділянках, що перебувають під охороною Конвенції, масштабні реставраційні або будівельні роботи, котрі можуть вплинути на цінність цих пам’яток для світової спадщини”. Як стверджує Громадський форум, такого інформування не було, місцева влада не повідомила найвищий міжнародний орган ні про початок робіт на площі Ринок, ні про їх перебіг, чим порушила міжнародні угоди.

Як наголошують представники Форуму, комісія у справах ЮНЕСКО в Україні жодним чином не відреагувала на руйнацію пам’яток архітектури, чим не тільки не зупинила їх знищення, а й стала співучасницею злочину.

Громадський Форум стверджує, що керівник національної комісії у справах ЮНЕСКО Володимир Огризко, який відвідав Львів і пообіцяв проінформувати ЮНЕСКО про ситуацію, цього не зробив. Його дії були своєрідним прикриттям неправомірних дій місцевої влади, адже ЮНЕСКО не було повідомлено про реальний стан речей щодо робіт на площі Ринок.

Отож, Форум звертаєтьсядо новопризначених центральних органів влади з вимогою припинити безкарність та покарати винних.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *