ОСТАННІ НОВИНИ

Німецькі лікарі три дні оперували стриян

|

Упродовж трьох днів фахівці лікарні св. Августина у Німеччині провели 12 операцій у Стрию: вісім – лапароскопічних і чотири – артроскопічні. Усі операції пройшли успішно, прооперовані почуваються добре. Головному хірургу лікарні св. Августина, доктору медицини Вольфгангу Шпіталеру асистували стрийські лікарі, – повідомив Західній інформаційній корпорації головний лікар Стрийської центральної районної лікарні Богдан Вишенський.

За його словами, ідея приїзду до Стрия групи спеціалістів з німецького міста-побратима Дюрена і проведення ними циклу операцій зародилася на початку червня під час приїзду делегації на чолі з бургомістром Дюрена Паулем Ларю на святкування Дня міста.

Пан Ларю приїхав до Стрия з 13 медиками: хірургами, фармакологами, медсестрами. Він високо оцінив дружні, ділові контакти між містами. «Між Стриєм і Дюреном, всього 1511 кілометрів. За нинішніми мірками, це не надто велика відстань. Я впевнений, що побратимство наших міст прислужиться справі європейського вибору України», – зазначив пан Ларю. Також він офіційно запросив мера Стрия Романа Шрамов’ята на святкування у вересні Дня Дюрена і розповів про нові плани допомоги, зокрема, технікою, медикам і пожежникам Стрия.

У межах свого візиту до Стрия Пауль Ларю відвідав міську дитячу лікарню і передав зібрані гімназистами Дюрена кошти (1500 євро) для потреб лікарні. Як вияв подяки, колектив міської дитячої лікарні передав для гімназистів Дюрена виплетений з лози оригінальний кошик, з шоколадними цукерками та написом: «Україна з подякою».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *