ОСТАННІ НОВИНИ

У ЛОДА пропонують зняти ПДВ на послуги з в’їзного туризму

|

Члени Акредитаційної комісії з питань видачі дозволів на право здійснення туристичного супроводу фахівцям туристичного супроводу Львівської ОДА прийняли рішення про підготовку пропозицій щодо зняття 20 відсотків ставки ПДВ на послуги з в’їзного туризму. Про це повідомляє офіційний сайт ЛОДА.

Крім того під час проведеного вчора засідання члени комісії вирішили підготувати документи для створення Обласної Комісії з питань дотримання законодавства у туристичній галузі та провести навчально-практичні семінари у містах Моршин, Трускавець та селищі Східниця з метою врегулювання надання послуг з туристичного супроводу.

Члени комісії обговорили питання щодо шляхів вирішення нагальних проблем, які гальмують активний розвиток туристичної галузі. Учасники обговорення також погодились щодо негативного явища присутністі на туристичному ринку нелегальних екскурсоводів та гідів-перекладачів, які працюють у тіньовому секторі, демпінгують ціни на послуги з туристичного супроводу та не забезпечують надання якісної і професійної послуги.

Під час засідання члени комісії обговорили також неврегульованість ведення туристичного супроводу у курортно-лікувальних центрах Львівщини, а саме: Моршині, Трускавці та Східниці. Основним моментом засідання Акредитаційної комісії був розгляд 21 особової справи претендентів на отримання дозволу на здійснення туристичного супроводу. За результатами голосування із 21 претендента комісією винесено рішення про видачу дозволів 10 фахівцям туристичного супроводу.

Станом на 7 серпня 2006 року видано 199 дозволів на право здійснення туристичного супроводу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *