ОСТАННІ НОВИНИ

Громадські діячі Львівщини просять Ющенка розпустити парламент

|

Громадські діячі Львівщини сьогодні звернулись із відкритим листом до чільника держави Віктора Ющенка із проханням „не йти на жодні поступки ідеологічним опонентам Української держави і невідкладно прийняти рішення про розпуск нинішнього складу Верховної Ради України”. Про це повідомила прес-служба Львівської обласної ради. Текст звернення подаємо повністю:

„ Українська держава в небезпеці!

Звернення до Президента України і всіх громадян

Сьогоднішня політична ситуація в Україні зобов`язує нас публічно заявити про те, що Українська держава опинилася у найбільшій небезпеці за 15 років її існування.

До цього призвела штучно створена олігархічно-комуністичними кланами парламентська криза, головною метою якої є фактично державний переворот з наступною цілковитою відмовою від п`ятнадцятирічних завоювань молодої України на всіх рівнях.

Замість образу могутньої самостійної країни з прогресивним проєвропейським вектором розвитку українському народові силоміць намагаються нав`язати модель другорядної держави-сателіта колишньої метрополії, позбавленої своєї ідеології, історії і мови.

На 15-му році незалежності України відбувається найбільш брутальний і неприхований політичний замах на її державний статус і ментальність української нації.

І найбільш обурливо, що цей замах народився у стінах Верховної Ради, куди його ініціатори прийшли не заради державотворення, а задля неконституційної узурпації влади і безконтрольного збагачення.

Тому що космополітичним олігархічно-комуністичним кланам потрібна не сильна Україна-держава, а тільки територія і населення, які можна й надалі безкарно визискувати і обманювати і в кінцевому результаті знову кинути її у провалля російської імперії. Тому що це останній шанс наших ідеологічних супротивників зіштовхнути Україну з її історичного курсу у постколоніальне русло.

Маніпулюючи результатами парламентських виборів, ці фінансово-промислові клани, вдягнувши партійні шати, використавши шантаж, підкуп і зраду, намагаються надати своїм антидержавним діям і намірам законний характер.

Простивши самі собі всі попередні гріхи перед Українською державою, уникнувши юридичної відповідальності, вони лицемірно вимагають від громадськості максимальної толерантності і поблажливості щодо себе, коли йдеться про принципову оцінку їхніх дій та належний громадський осуд. Адже гра у демократичне суспільства для олігархічно-комуністичним кланів має ціну лише тоді, коли їм дають можливість уникнути відповідальності за законом.

Активізація антидержавних і антиукраїнських сил відбувається у той час, коли делегована виборцями лідерам Помаранчевої революції влада стала майже недієздатною через дрібні міжпартійні суперечки і особисті амбіції. І тому вони зобов`язані вибачитися перед народом і заприсягтися діяти спільно, з народом і в ім`я майбутнього України.

Ми закликаємо Президента України Віктора Ющенка підтвердити принципи державотворення, не іти на жодні поступки ідеологічним опонентам Української держави і невідкладно прийняти рішення про розпуск нинішнього складу Верховної Ради України.

Закликаємо український народ виявити велику політичну мудрість та, як він це робив не один раз, терпіння заради кінцевого утвердження його споконвічних ідеалів та сподівань.

Вимагаємо від усіх національно-демократичних сил об`єднатися в єдиний виборчий блок, бо лише так можемо здобути переконливу перемогу на нових парламентських виборах.

Нам не дано права – ні від наших предків, ні від наших нащадків – ступити бодай один крок назад. Рубікон Української державності перейдено. Захистити його мусимо усі разом, не залежно від того, хто стояв чи не стояв на Майдані.

Увесь український народ не можливо загнати в кут чи поставити на коліна.

Уперше за всю історію України її президент проголосив на весь світ і насамперед для народу України найосновніші засади нашого існування: ДЕРЖАВНІСТЬ, МОРАЛЬНА, КУЛЬТУРНА І ДУХОВНА ЄДНІСТЬ, УКРАЇНСЬКА МОВА, СПІВДРУЖНІСТЬ З РОЗВИНУТИМ ДЕМОКРАТИЧНИМ СВІТОМ.

У цьому запорука розвитку нашої держави і свободи кожної особистості. За це несе відповідальність і Президент, і кожен з нас, щоб наші діти, внуки і правнуки могли пишатися оновленою Україною ” .


Під зверненям підписались Ірина Калинець – громадський діяч , Ігор Калинець – поет, лауреат Шевченківської премії , Іван Вакарчук – ректор ЛНУ ім.І.Франка , Іван Гель – політв`язень, громадський та політичний діяч , Роман Іваничук – письменник, лауреат Шевченківської премії , Мирослав Сеник – голова Львівської обласної ради та Микола Горинь – заступник голови обласної ради .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *