ОСТАННІ НОВИНИ

Куйбіда проти коаліції і за розпуск парламенту

|

«Якщо все-таки станеться так, що «Наша Україна» увійде в Антикризову коаліцію – це буде вибір «Нашої України»… Але не вибір Василя Куйбіди. Я не можу говорити за ту політичну силу, котру я представляю, бо Народний Рух України наразі ще не прийняв рішення… Але це не мій вибір». Про це сьогодні, 28 липня, у коментарі Західній інформаційній корпорації заявив народний депутат України від блоку «Наша Україна», заступник голови НРУ, колишній міський голова Львова Василь Куйбіда.

Він також додав, що особисто поставив власний підпис під вимогою від письменників України до Президента щодо необхідності розпуску парламенту.

«Про потребу формування більшості саме на «помаранчевій» основі НРУ прийняв рішення ще до і відразу після виборів. Ще коли про це ніхто нічого не говорив, ми найвищим органом НРУ – Центральним проводом нашої партії – прийняли рішення про необхідність створення саме Помаранчевої коаліції. Але якщо така коаліція не відбулася чи «розвалилась», якщо створюється така ситуація в парламенті, що виникає криза, і, зрештою, якщо політики-лідери тої чи іншої політичної сили не змогли справитися із тими завданнями, котрі перед ними виникли…. Неправильно буде перетворювати програш однієї партії чи політичної сили у загальний програш держави», – наголосив В. Куйбіда.

На думку В. Куйбіди, якщо політики не змогли домовитися між собою, то «використовувати як останній аргумент емоційний вплив та настрій своїх прихильників в окремих регіонах України не варто, то тоді напруження із залу Верховної Ради передасться і на суспільство, і політики буквально «впорскують» це протистояння в суспільство».

Що стосується можливого підписання Універсалу національної єдності, В. Куйбіда сказав наступне: «Сам по собі такий папір не здатен нічого врегулювати чи виправити. Але той факт, що люди погодилися сісти за стіл переговорів (а значить почали переосмислювати), говорить принаймні про їхню психологічну готовність почути іншу політичну силу, проаналізувати і побачити свої помилки. Тому є підстави вважати, що сама підготовка до круглого столу має дати позитивні витвори. Гадаю, цей Універсал має шанси стати документом, на підставі якого окреслиться не тільки вихід з парламентської кризи – ми маємо шанси направду почати консолідацію суспільства і впровадження тих реформ, про які стільки говоримо, але які так ніхто і не проводить».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *