ОСТАННІ НОВИНИ

У вересні тарифи на тепло для мешканців Львова можуть зрости втричі

|

Начальник управління інженерного господарства Львівської міської ради Іван Онисковець прогнозує, що у вересні тарифи на тепло можуть зрости у три рази. „Вже тричі збільшувалася вартість газу, відповідно пішли зміни у законодавчих документах по різних розрахунках. З 1 липня піднімається зарплата. Тому життя нас заставляє переглянути тарифи”, — сказав він.

Онисковець сказав, що, якщо вартість однієї гігакалорії становила 76 гривень, то за новими тарифами вона складе близько 200 гривень.

За словами Онисковця, 13 липня, в „Ратуші” був надрукований проект розпорядження про підняття тарифів на теплову енергію та гарячу воду. Він додав, що протягом місяця з дати публікації, питання має розглянути Антимонопольний комітет, інспекція контролю за цінами та профспілки. „Лише після цього воно може бути винесене на розгляд виконкому міськради”, — пояснив він.

Онисковець зауважив, що у разі прийняття виконкомом нових цін на комунальну послугу, протягом 30 днів про підвищення тарифів має бути повідомлено споживачів. Він також висловив переконання, що кроки міської ради знайдуть розуміння серед львів’ян.

„Люди в нас розумні і вони усвідомлюють, що це не від нас залежить і що це не примха Львівської міської ради. Це робиться на рівні уряду”, — резюмував він.

Нагадаємо, два тижні тому Львівська міськрада створила робочу групу для внесення пропозицій щодо тарифів на тепло. Востаннє тарифи на тепло у Львові змінювались в лютому 2005 року.

З 1 липня газ для населення подорожчав з 220 до 407 грн. за 1 тис кубометрів, для теплопостачальних організацій ціна газу зростає на 78% — з 383,4 грн. до 686 грн, передає „Вголос”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *