ОСТАННІ НОВИНИ

Ціна житла у Львові зросла на 10%

|

На 10% порівняно з минулим роком зросла ціна житла у Львові, повідомив голова Львівської асоціації учасників ринку нерухомості (ЛАУРН) Ігор Дутка.

«Якщо говорити про повноцінну квартиру, то зараз ціна за квадратний метр в середньому становить 1100 у.о. Двокімнатна квартира у Львові коштує понад 40-60 тисяч доларів. Ціна житлової площі залежить як від комфортності квартири, так і від престижності району, в якому вона розташована. Приміром, вартість будинку на Кайзервальді коливається від 700 до 800 тисяч доларів», – повідомляє Ігор Дутка.

«В основному люди хочуть купити гарну квартиру за низькою ціною. Такі квартири можна купити в так званих панельних будинках та «хрущовках». Однак трапляються і люди, для яких ціна не має жодного значення, – каже Ігор Дутка».

Ігор Дутка переконаний, що вартість житла у Львові продовжуватиме зростати. «Новобудов дуже мало. Просто постійно перепродається наявний житловий фонд», – каже він.

«Кількість землі під новобудови можна збільшити, якщо приєднати до Львова частину земель сусідніх районів, приміром, Пустомитівського. Однак цим повинна займатись міська влада», – каже Ігор Дутка.

У Львівську асоціацію учасників ринку нерухомості входять 26 агентств. Загалом же у Львові зареєстровано більше ста агентств нерухомості. Вартість послуг агентства в середньому становить 5% від ціни квартири, передає ЗІК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *