ОСТАННІ НОВИНИ

Бютівці почали операцію „Зубик”

|

Політрада Блоку Юлії Тимошенко виключила з фракції БЮТ депутата Володимира Зубика, який приєднався до антикризової коаліції. Відповідне рішення у вівторок прийняла політрада блоку -повідомив “Українській правді” керівник юридичного департаменту БЮТ Андрій Портнов.

За його словами, відповідно до внутрішнього положення фракції БЮТ, виключення депутата прирівнюється до його виходу з фракції, що “підпадає під пряму конституційну норму, яка передбачає імперативний мандат”. Він наголосив що, оскільки в таких випадках Конституцією передбачено припинення повноважень депутата за рішенням керівного органу блоку, то фракцією “вже прийнято рішення про припинення повноважень депутата Володимира Зубика”.

За словами Портнова, по процедурі рішення фракції має бути передано голові Верховної Ради, який у свою чергу має передати його до ЦВК, опублікувати в газеті “Голос України” і після цього заблокувати картку для голосування депутата Зубика. “Ми розуміємо, що голова ВР на 100% цю інформацію не передасть. У зв’язку з цим ми вже готуємо адміністративний позов щодо бездіяльності голови парламенту”, – зазначив Портнов.

Він також зазначив, що оскільки термін подачі спікером цього рішення до ЦВК не прописаний, то юридичний департамент планує подати позов приблизно через тиждень.

Крім того, за його словами, у грудні того року Зубик сам написав заяву про складання повноважень в разі виходу з фракції. “Ми розуміємо, що він може передумати, тому ми починаємо інший судовий процес про бездіяльність самого Зубика. Ми починаємо операцію під кодовою назвою “Зубик”. Кожен день цей Зубик буде згадувати, що він народився дарма”, – наголосив він.

За словами Портнова, відповідне рішення може бути ухвалено так само і щодо інших двох депутатів, що приєдналися до коаліції у вівторок.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *