ОСТАННІ НОВИНИ

Сеник просить підприємців фінансової допомоги для дівчини-інваліда

|

Голова Львівської обласної ради Мирослав Сеник звернеться з листом до керівників підприємств області, у якому попросить трудові колективи надати дівчині-інваліду Ірині Варениці матеріальну допомогу, перерахувавши кошти на її поточний банківський рахунок у ЛОД АППБ „Аваль” N 2620234674 МФО 325570 код ЄДРПОУ 2923618849. Про це повідомила прес-служба Львівської облради.

Сьогодні пан Сеник провів спеціальну нараду, скликану після ознайомлення із зверненням до нього мешканки Львова Ірини Варениці. 15 липня 2002 року вона стала невинною жертвою бандитської перестрілки біля Винниківського ринку у Львові. Її було поранено, унаслідок чого дівчина має паралізовану нижню частину тіла та позбавлена можливості самостійно пересуватися.

І хоча злочинець сьогодні вже покараний судом, у тому числі й зобов’язанням сплатити дівчині 284 тисячі гривень, матеріальне становище сім’ї інваліда вкрай тяжке. Як доповів на нараді начальник державної виконавчої служби Львівської області Б. Гавдьо, у засудженого злочинця, фактично, не має майна, яке можна було б вилучити на користь його жертви.

А тим часом дівчина потребує інтенсивного лікування, щоденних засобів гігієни, поліпшення житлових умов, можливості пересуватися, зрештою їй потрібно просто працевлаштуватися.

За словами голови облради, він мав розмову із міським головою Львова Андрієм Садовим. Керівник міста пообіцяв надати Ірині Варениці квартиру вже до кінця цього року. Представник Головного управління охорони здоров’я облдержадміністрації запевнив голову облради, що Ірині буде оплачено операцію у Київському інституті нейрохірургії, проведення якої заплановане на наступний тиждень.

Крім того заступник голови ОДА Ярослав Пітко пообіцяв, що долею Ірини Варениці заопікується Львівський центр зайнятості. Їй допоможуть опанувати таку професію, з якою вона зможе отримати роботу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *