ОСТАННІ НОВИНИ

ЮНЕСКО пропонує максимально продумувати ремонтні роботи

|

Національна комісія України у справах ЮНЕСКО не зацікавлена у тому, щоб Львів виключили зі списку світової спадщини ЮНЕСКО. Про це заявив голова Національної комісії України у справах ЮНЕСКО Володимир Огризко, перебуваючи сьогодні у Львові.

В.Огризко також сказав, що міській владі треба зважати на те, що ремонтні роботи виконуються на історичних пам’ятках, а відтак реставрація має бути максимально продуманою і проводитися відповідно до погоджених проектів.

„Ми повинні усвідомити, що маємо справу з частиною світової культурної спадщини, тому кожен крок повинен бути максимально продуманим, узгодженим з внутрішнім закононодавством і з міжнародними зобов’язаннями. Крім того, будь-який процес реставрації повинен бути узгоджений з ЮНЕСКО, якщо це його об’єкт”, – наголосив Володимир Огризко.

Голова Національної комісії ЮНЕСКО також сьогодні на зустрічі з представниками міської влади та львівських громадських організацій повідомив, що має відзвітувати ЮНЕСКО про реставраційні роботи, які тривають у Львові. Однак про що йтиметься у його звіті він не уточнив.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *