ОСТАННІ НОВИНИ

Надзвичайники попереджають про небезпеку на водоймах

|

Упродовж останнього тижня на водоймах Львівщини втопилося 14 людей, а з початку року їх кількість сягла аж 70. У зв ’язку з цим обласні надзвичайники попереджають громадян про небезпеку, яка їх чекає під час купання у водоймах та просять дотримуватися правил поведінки на воді.

«Н е варто запливати за огороджувальні буї, залізати на технічні та попереджувальні знаки, буї та інші предмети. Аби уникнути травматизму, не підпливайте до моторних суден, вітрильників, веслових човнів, а також не стрибайте у воду із плавзасобів, непристосованих для цього споруд і в місцях, де невідомі глибина та стан дна водойми. Небезпечно організовувати ігри на воді, пов ’ язані з пірнанням, захватом тих, хто купається” – зазначено у зверненні першого заступника начальника Головного управління МНС Україниу Львівській області Івана Дідуха.

Рятувальники також нагадують, що заборонено використовувати рятувальні засоби і спорядження не за призначенням, а також подавати обманні сигнали тривоги.

Медики не рекомендують пірнати у холодну воду після довгого перебування на сонці, адже це може призвести до несподіваної реакції організму, внаслідок різкої зміни температури.

Ще одне застереження, яким не варто нехтувати, є спеціальні таблички-попередження про заборону купання у водоймі. Такий напис свідчить про те, що водойма непристосована для купання.

Порівняно з минулим роком кількість трагічних випадків на водоймах області зросла майже на 55%.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *