ОСТАННІ НОВИНИ

ХДС заявляє про неможливість участі у коаліції, представленій КПУ та СПУ

|

Прес-служба Християнсько-Демократичного Союзу розповсюдила сьогодні заяву партії ХДС, яка є членом блоку „Наша Україна” з приводу подій у Верховній Раді України. Текст заяви подаємо повністю:

„Ми, українські громадяни і політики, пережили епоху Кучми і після подій 2004 року отримали можливість закладсти нові традиції і підходи в державному управлінні, соціально-економічній сфері, в політиці, у нас з’явився шанс формувати нашу політику на базі європейьских цінностей. Цей процес розпочався з твердої позиції Президента – демократизація суспільства, честність влади перед виборцями, відмова від різних форм тиску з боку „банкової” на парламент чи інші владні інститути. Вибори 2006 року засвідчили, що український народ вірить тим силам, які разом з мільйонами українців виборювали на Майдані своє право на свободу, на демократичний розвиток країни. Більшою частиною виборців України логічним і природнім був сприйнятий крок по формуванню Коаліції демократичних сил у складі Блоку „Наша Україна”, БЮТ та СПУ.

Позиція фракції СПУ та Ії багаторічного лідера перекреслила сподівання громадян України на продовження обраного нами курсу. В душі багатьох із нас повернувся страх. О.Мороз своїм вчинком ще раз підтвердив, що він та його партія обирають цінності та стиль прийняття політичних рішень епохи кучмізму: ігнорування волі виборців, вузькокорпоративні інтереси, перевага кулуарності над публічністю і прозорістю, нещирість, обман. Партія ХДС заявляє свою категоричну незгоду з запропонованими О. Морозом формами та методами розвязання політичних неузгодженостей, конфліктів. Відвертий цинізм СПУ проявився в ігноруванні волі виборців і є яскравим підтвердженням сприйняття її лідером виборців як стада баранів.

Партія ХДС заявляє про свою тверду позиції по підтримці курсу Президента та запропонованих ним напрямків розвитку держави та суспільства. Ми, християнські демократи, залишаємося переконаними прихильниками загальноєвропейських, демократичних цінностей. Сподіваємося, що події останніх днів стануть уроком тим політичним силам, які стоять на демократичних засадах, а не обслуговую інтереси різних угрупувань, і змусять всіх нас осмислити прорахунки та підштовхнуть до консолідації навколо тих ідей, в які ми віримо, які є для нас найдорожчими – Україна, її громадяни, їх інтереси.

Партія ХДС заявляє, що формування коаліції в складі Партії Регіонів, КПУ і СПУ веде до нового ускладнення суспільно-економчної ситуації, формування нових центрів конфлікту як в сфері державної управління і державної політики, так і в суспільно-економічній сфері. ХДС як відповідальна та відкрита організація, що є парламентською партією, заявляє про неможливість участі народних депутатів України – членів партії ХДС в складі коаліції, в якій представлені КПУ та СПУ. Ми і надалі відкрито та твердо відстоюватимемо свою позицію та закликаємо до цього всіх, хто вірить у перемогу світла над тінню, правди над неправдою”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *