ОСТАННІ НОВИНИ

На активи НПК „Галичина” суд наклав арешт

|

Господарський суд Львівської області наклав арешт на активи ВАТ НПК „Галичина” за позовом ФДМУ до НПК. Про це повідомила начальник регіонального відділення Фонду держмайна України у Львівській області Наталія Горлач.

„Ухвала суду є, відповідно ми скерували цю ухвалу до виконавчої служби Дрогобицького району і тепер виконавча служба повинна прийняти рішення про відкриття виконавчого провадження і скерувати відповідне рішення вже безпосередньо ВАТ”, – сказала вона.

Зараз ФДМУ чекає на реакцію НПК „Галичина”.

Нагадаємо, що регіональне відділення ФДМУ у Львівській області звернулось до місцевого господарського суду з вимогою арештувати майно НПК „Галичина”, оскільки Фонд державного майна не має протоколу останніх зборів акціонерів, яким прийнято рішення про відчуження майна НПК.

Як повідомляло агентство, на останніх зборах акціонерів НПК „Галичина” 23 травня всупереч позиції ФДМУ акціонери проголосували за відчуження частини майна підприємства. Йшлося про великий список, зокрема гуртожиток та житловий будинок, однак повного переліку майна та його вартості у письмовому вигляді ФДМУ не отримала.

Питання про відчуження майна було внесено в порядок денний зборів без відома Фонду держмайна.

На цих же зборах акціонери НПК „Галичина” не ввели представників ФДМУ у спостережну раду та ревізійну комісію компанії. ФДМУ вимагав запровадити 2 представників держави в СР і ще одного в РК. Відповідно, вповноважений представник Фонду держмайна заблокував питання про затвердження нового статуту “Галичини”.

Наталія Горлач заявляє, ФДМУ та фізичні особи мають близько 25 % акцій НПК „Галичина”, решта акціонерів володіють не більше 10%.

Власників НПК „Галичина” пов’язують з групою „Приват”. Повідомляє сайт „Вголос” із посиланням на Прес-Тайм.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *