„Львівтеплоенерго” вимагає в суді від НКРЕ понад 12 мільйонів гривень

|

Комунальне теплопостачальне підприємство Львова „Львівтеплоенерго” вимагає від Національної комісії регулювання електроенергетики (НКРЕ) компенсації збитків, яких зазнає підприємство внаслідок підвищення тарифів на газ, у розмірі 12 мільйонів 885 тисяч гривень. Стягнути цю суму з НКРЕ „Львівтеплоенерго” планує через Господарський суд міста Києва.

У позовній заяві, яку підприємство скерувало ще 29 травня, зазначено, що збільшення ціни природного газу призвело до суттєвих збитків ЛМКП „Львівтеплоенерго”, які за чотри місяці 2006 року склали понад 12 мільйонів 885 тисяч гривень.

„Львівтеплоенерго” звернулося до Національної комісії регулювання електроенергетики з листом про відшкодування завданих збитків. Однак до теперішнього часу питання відшкодування збитків не вирішено, що призвело до важкого фінансового стану підприємства і створило сприятливі умови для його штучного банкрутства”, – зазначено у позовній заяві.

Враховуючи ці фактори „Львівтеплоенерго” просить стягнути з НКРЕ на свою користь 12 мільйонів 885 тисяч гривень та судові витрати покласти на відповідача. Позовну заяву підписав директор ЛМК „Львівтеплоенерго” Ігор Марчак.

Свої вимоги „Львівтеплоенерго” аргументує ст.31 ЗУ „Про житлово-комунальні послуги”, яка передбачає, що у разі зміни тарифів на послуги чи товари, які призвели до непередбачуваних витрат виробників, центральні органи влади зобов’язані збитки підприємства відшкодувати в повному обсязі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *