За період з 1 до 8 червня на продовольчих ринках Львівщини прослідковувалось підвищення середніх цін на м’ясопродукти, про це повідомляє офіційний сайт ЛОДА з посиланням на Державну інспекцію з контролю за цінами у Львівській області.
Так м’ясо яловичини подорожчало з 18,70 до 19,43 грн/кг або на 3,9%, м’ясо свинини – з 21,37 до 22,02 грн/кг або на 3%, птиця – з 10,13 до 10,19 грн/кг, або на 0,6%.
Крім того середній рівень цін на цукор-пісок на продовольчих ринках є вищим від зафіксованого на підприємствах торгівлі на 3 копійки.
На продовольчих ринках Львова станом на вчора середній рівень цін був наступним: крупа гречана – 4,08 грн/кг, яловичина – 19,43 грн/кг, свинина – 22,02грн/кг, сало – 11,05грн/кг, птиця – 10,19 грн/кг, цукор-пісок – 4,43 грн/кг.
Найвищі середні ціни на м’ясо яловичини вчора були зафіксовані на таких ринках як ТзОВ „Вега” (м.Жовква) – 21,25грн/кг, ТзОВ „Шувар”– 22,00грн/кг, на м`ясо свинини – ТзОВ „Багіра” – 24,80грн/кг, КП „Ринок” (м.Стрий) – 24,50грн/кг, ДКП „Червоноградський ринок” – 23,83грн/кг..
Середні рівні роздрібних цін на продовольчих ринках країни станом на 02.06.06 були наступними: на м’ясо яловичини – 20,20 грн/кг, свинину – 23,17 грн/кг, сало – 11,88 грн/кг, птицю – 11,77 грн/кг, та цукор – 4,36 грн/кг. Підвищення цін на м`ясо свинини, яловичини та птиці пов’язано з передсвятковим попитом.