ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині відбулась проща до чудотворної ікони в монастирі села Кохавино

|

Кілька тисяч молодих людей з Жидачівського та навколишніх районів зібралось вчора, аби взяти участь в шостій прощі до чудотворної ікони в монастирі села Кохавино, що на Львівщині. Про це повідомляє офіційний сайт УГКЦ.

Літургію з нагоди цьогорічної прощі травня очолив Владика Юліян, Єпарх Стрийський в монастирському храмі Покрова Пресвятої Богородиці. Владиці співслужили дванадцять священиків із Львова, Стрия, Жидачева та Жидачівського району.

Цього року виповнюється 360 років з часу появи перших історичних даних про Кохавинську ікону та початок урочистих прощ до цієї місцевості. Щороку десятикілометрова проща проводиться на свято перенесення мощей Святого Миколая. Її ініціатором є о. мітрат Василь Юрів, Парох храму Воскресіння Господнього м. Жидачів. Перша проща до монастиря відбулася в травні 2000 року. Її учасниками були кілька сотень осіб.

Перші історичні згадки про чудотворну ікону Матері Божої в Кохавино датуються 1646 роком. Офіційно ікону Богородиці з Кохавино було проголошено чудотворною 26 травня 1755 року. 15 серпня 1912 року відбулося торжество коронації ікони. Після приходу радянської влади ікону було перевезено до Польщі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *