ОСТАННІ НОВИНИ

В історичному музеї виставка рідкісних пам’яток XVI-XVIII сторіч

|

Рідкісні пам’ятки XVI-XVIII сторіч, зокрема Книгу записів Львівського Ставропігійського братства, на перших сторінках якої розміщено Статут, що регламентує умови вступу до братства та обов’язки братчиків, можна оглянути у Львівському історичному музеї. Там сьогодні відкрилася виставка «З науки, немов з джерела, все добре походить».

Чільне місце на виставці займає і «Альбом», в якому окрім списків членів братства, тексту присяги та грамот Константинопольських патріархів, Київських і Галицьких митрополитів, польських королів, вміщено статут школи «Порядок шкільний», який є визначною пам’яткою педагогіки кінця XVI сторіччя.

У музеї експонуються портрети братчиків, ремісничі вироби та предмети побуту міщан, в середовищі яких сформувалося братство, основним завданням якого було піднесення рівня освіти.

Окрему частину виставки присвячено Івану Федорову. Зокрема, експонується надрукована у його друкарні найдавніша книга України «Апостол», яка видана у 1574 році.

За словами директора Львівського історичного музею Богдана Чайковського, цю виставку, що відкрилася з нагоди 750-річчя Львова, восени покажуть у Польщі, повідомляє ЗІК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *