ОСТАННІ НОВИНИ

Фахівці розглядають можливість зробити у Львові «Музей під відкритим небом»

|

Фахівці розглядають можливість зробити у історичній частині Львова «Музей під відкритим небом», зокрема музеєфікувати історично важливі знахідки на площі Ринок: бруківку, готичну каплицю тощо. Такі пропозиції прозвучали сьогодні під час засідання «круглого столу» у Львівській асоціації розвитку туризму від археологів, архітекторів та фахівців туристичної галузі.

На їх думку, таке наглядне «консервування» історичних знахідок, на місті їх знаходження дозволить демонструвати історію створення міста та тим самим зацікавити туристів із інших країн.

Усвідомлюючи, що таке сміливе рішення обідеться недешево, фахівці прогнозують залучення позабюджетних коштів та переконані, що це в значній мірі зацікавить туристів. «Спротиву у екпонуванні, думаю, не буде, проте технічні проблеми та проблеми з коштами цілком пропускаємо», – зазначив археолог, член Інституту українознавства НАН України Юрій Лукомський.

Підтримав таку ідею і голова Львівської асоціації розвитку туризму Андрій Мацалюх, який в свою чергу додав, що 92 відсотки туристів, які приїздять до Львова притягує історично-архітектурна спадщина, а решта 8 приїздять до рідних або через бізнесові справи. Відтак він припустив, що і туристичні фірми ймовірно долучаться до фінансових вливань у такий проект, адже вони також зацікавлені у активній туристичній галузі Львівщини.

Фахівці припускають, що археологи можуть не встигнути опрацювати площу перед Ратушею до дня святкування 750 річчя Львова, тобто до 1 жовтня, а томув якості експерименту можна залишити усі знахідкинаглядними, аби побачити закікавлення гостей міста та самих львів`ян до них.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *