Підприємства-учасники корпорації “ЕкоЛан” – ВАТ “Хлібокомбінат” та ВАТ “Хлібозавод” №1 планують випекти близько 40 тонн Великодніх пасок та хлібних ягняток, про це повідомив відділ інформації корпорації “ЕкоЛан”. Минулоріч “ЕкоЛан” виготовив до Великодня 32 тонни пасок, а у 2004 – 17 тонн.
Паски надійшли у продаж у магазини “ЕкоЛан” ще у п ’ятницю, 14 квітня, напередодні святкування римо-католиками Великодня. Тому вже зараз можна купити паски різної ваги: 150 грамів, 250, 450, 500. Усі паски випікаються традиційним класичним методом – на опарах (закваска тіста) із додаванням натуральних складників: пресованих дріжджів, маргарину, цукру, яєць і, звичайно, родзинок. А зверху кожна паска буде, як це прийнято, посипана. Половина усіх пасок, що їх випече “ЕкоЛан”, буде запакована у поліетилен. Решта будуть без упаковки. Одне слово, на будь-який смак покупця. А ще особливістю цьогорічних свят, за словами заступника гендиректора корпорації Олександра Колісниченка, є паска “Елітна”, що важить найбільше (550 грамів), випечена за збагаченою рецептурою та оформлена кондитерською глазуррю (всілякими їстівними листочками) вручну.