ОСТАННІ НОВИНИ

Екологічна ситуація на Львівщині є складною - Дейнека

|

«Ми оцінюємо екологічну ситуацію в області як складну», – заявив сьогодні, 10 квітня, під час прес-конференції начальник Львівського обласного управління лісового господарства Анатолій Дейнека.

«Пояснюємо свою оцінку тим, що Львівщина є одним з регіонів, де свого часу була розвинена промисловість, яка здійснювала надзвичайно негативний вплив на довкілля. Це, у першу чергу, підприємства гірничо-хімічної промисловості. Також до цього причетні шахти, тобто – гірничодобувна промисловість. Окрім цього, промислові об’єкти з підвищеною екологічною небезпекою, які розміщуються у Червоноградському районі», – зазначив А. Дейнека.

Щодо лісів, то Львівщина є найбільш близькою до оптимального показника лісистості в Україні. Для області науковці вивели норматив оптимальної лісистості у 30%. На Львівщині на сьогодні лісами покрито 28% території. Для досягнення показника оптимальної лісистості необхідно створити ще 28 тис. га нових лісів. «Я гадаю, що це завдання для лісівників області цілком під силу. Єдиний стримуючий фактор – це виділення земель під створення нових лісів. Мова йде про землі, які виведені з сільськогосподарського обороту, використовуються неефективно у сільському господарстві, або, першочергово, які є ерудованими»,—вважає начальник Львівського обласного управління лісового господарства.

Головне управління земельних ресурсів (на виконання ухвали Львівської обласної ради про проведення інвентаризації земель під заліснення) перший етап таких робіт провело і визначило, що у цьому році можна виділити під заліснення 3900 га земель на теренах області. «У п’ятницю на селекторній нараді, яку проводив перший заступник голови Львівської ОДА Мирослав Сеник, я говорив, що деякі райони нашої області самоусунулися від роботи у цьому питанні. Зокрема, у Пустомитівському, Миколаївському районах ми маємо відмови у виділенні земель під заліснення, хоча Головне управління земельних ресурсів області констатує факт, що на теренах цих районів є певні площі, де би могли рости ліси. Тому я на цій нараді попросив, аби це питання розглянули на одній з найближчих колегій ЛОДА», – наголосив начальник управління лісового господарства області.

Повідомляє ЗІК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *