ОСТАННІ НОВИНИ

Напад на журналістку Зоряну Іленко здійснив 16-річний юнак

|

Правоохоронці затримали нападника, який 16 березня пограбував журналістку „Аргумент-газети” Зоряну Іленко, забравши мобільний телефон „ Samsung E 350”. Справа набула резонансного характеру, оскільки однією з версій нападу було побиття за професійну діяльність.

Від імені керівництва редакцій та творчого колективу було зроблене звернення до Президента України, Міністра внутрішніх справ та інших високих посадових осіб країни з проханням посприяти у прискорені пошуку виконавців та замовників нападу на журналістку. Під особистий контроль її справу взяв голова Львівської ОДА Петро Олійник.

На пошуки зловмисника було задіяно багато працівників міліції. І ось, 5 квітня 2006 року зловмисник, а ним виявився учень 11 класу однієї з львiвських шкіл, був встановлений та затриманий. В цьому році йому виповниться 17 років. У нього був вилучений мобільний телефон журналістки. Відповідаючи на запитання працівників міліції, юнак розповів, що він не знав про професію жінки, мотивом став дорогий телефон, який він побачив у неї і на його думку, який легко було відібрати у тендітної жінки. Він певний час супроводжував Зоряну і вибравши момент вдарив по голові рукою і висмикнув телефон.

На сьогоднішній день злочинець заарештований судом, його дії кваліфікуються як грабіж, поєднаний з насильством яке не є небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого, або з погрозою застосування такого насильства (ч.2 ст.186 КК України). Зловмиснику загрожує позбавлення волі на строк від чотирьох до шести років, точний вирок винесе суд.

Хлопець викрадаючи мобільні телефони, таким чином заробляв собі на життя. Як стало відомо, мати юнака працює двірником, батько з матір’ю розвівся п’ять років тому і виїхав за кордон, сім’ї не допомагає. Старша сестра живе окремо зі своїм чоловіком і долею юнака не цікавиться.

Наразі триває слідство. Телефон законній власниці буде повернуто, повідомляє ЦГЗ УМВС України у Львівській області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *