ОСТАННІ НОВИНИ

Сірику не сподобався пам’ятник у Павлокомі

|

Виконувач обов’язки міського голови Львова Зеновій Сірик відзначив разючу різницю між монументом польських військових поховань на „Личаківському кладовищі” у Львові і пам’ятником загиблим українцям у польському місті Павлокома. „Між ними є разюча різниця. Можливо, тому, що пам’ятник у Павлокомі ще не завершено” – сказав він.

За словами Зеновія Сірика, за написом на пам’ятнику не видно хто там похований, чому ці люди саме лежать саме в цьому місці і за що вони померли.

Разом з тим, керівник міста висловив сподівання, що пам’ятник загиблим українцям у Павлокомі ще незавершено, і, можливо, цілісний проект виглядатиме набагато краще. „Може, я забагато хочу, але мені здається, що люди, які приходять на могилу помолитися, повинні знати, які люди там поховані”, – сказав Зеновій Сірик.

Він також повідомив, що у Польщі під час відкриття „Українського дому” в Ряшеві було обговорено перспективу відкриття у Львові Будинку польської культури.

„Під час відкриття „Українського дому” ми побачили, як має виглядати споруда такого типу і, думаю, дуже швидко ми відкриємо „Польський дім” у Львові. Я взагалі здивований, що цього не було зроблено раніше”, – заявив З.Сірик.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *