ОСТАННІ НОВИНИ

КВУ помітило розбіжності у виборчих списках

|

Комітет виборців України незадоволений підготовкою до виборів, проте КВУ й не мало ілюзій, що буде інакше – заявив сьогодні голова ЛОГО КВУ Роман Кошовий. За словами Кошового, більшість виявлених Комітетом виборців порушень є наслідком недосконалості виборчого законодавства та помилкового рішення проводити вибори до Верховної та місцевих рад водночас.

Дільничі виборчі комісії, що нарешті розпочали роботу із уточнення списків виборців, виявляють у них помилки. Найприкметнішою з них є розбіжність у списках до загалнонаціональних та місцевих виборів. Для Кошового така розбіжність (а в середньому на виборчих дільницях їх знаходять 10-15) є загадковою, адже списки мали формуватися на одній базі, створеній проояном 2005-06 років спеціальною робочою групою.

Іншою проблема з’явилася після розпорядження ЦВК доукомплектувати дільничі виборчі комісії. Окремі виборчкоми зрозуміли розпорядження з точністю до навпаки і почали звільняти окремих членів ДВК у тих комісіях, де їх кількість перевищує мінімальний склад, що є грубим порушенням законодавства. КВУ застерегло окружні виборчі комісії від подібного зменшення дільничих виборчкомів.

Роман Кошовий, як і раніше, передбачає великі черги до виборчих дільниць у день голосування. Особливо, на його думку, це стосуватиметься великих міст регіону – Львова, Червоногруда, Дрогобича.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *