ОСТАННІ НОВИНИ

Якщо домовитися з трудовим колективом, то „Сільмаш” запрацює за місяць – Сорока

|

Якщо інвестор домовиться з трудовим колективом ВАТ „Завод „Сільмаш”, то це підприємство може запрацювати вже через місяць, бо всі інші передумови для цього є, заявив сьогодні під час прес-конференції начальник головного управління промислової політики обласної адміністрації Ростислав Сорока.

За його словами, таким кроком до порозуміння могло би стати призначення виконавчим диркетором чи заступником виконавчого директора представника трудового колективу Петра Онищака. „Такий крок став би своєрідним містком до порозуміння між трудовим колективом та інвестором і це, на мою думку, єдиний шнас для того, щоби підприємство могло розпочати нормальну роботу” – сказав він.

На його думку, новий інвестор заводу – „Міжнародна агропромислова корпорація” має достатній досвід для роботи у цій сфері, а також фінансових та виробничих партнерів для втілення своїх планів. Серед пан Сорока назвав відновлення виготовлення оприскувачів на головному майданчику та налагодити виробництво іншого профілю на інших майданчиках, але в машинобудівній галузі. Серед фінансових партнерів компанії було названо банк „Київ”, а виробничих – американську компанію, яка у 90-х вже прагнула налагодити співпрацю з „Сільмашем”.

Водночас Р.Сорока повідомив, що господарський суд Львівської області приняв рішення про призупинення санації і постановив провести експертизу майна на суму 15 млн. гривень, що було відчужене на користь інвестора, компанії „МАК” рішення керуючого санацією О.Кобельника.

Скільки триватиме ця експертиза, пан Сорока не знає, він лише сказав, що до переліку цього майна увійшли об `єкти нерухомості, що належать заводу, але поза межами головного корпусу. Це, зокрема, 48 га промзони в Рясному, будинок культури на Городоцькій, дитсадок на вулиці Сулими, будівля у Брюховичах, площею 2,8 га, база відпочинку у Прилбичах площею три гектари і промислова площадка біля заводу „Кінескоп” площею 6,4 га.

Зараз підприємство має 6,3 мільйонів заборгованості перед кредиторами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *