ОСТАННІ НОВИНИ

Єпископом-помічником Самбірсько-Дрогобицької єпархії став отець Ярослав Приріз

|

Святіший Отець Венедикт XVI поблагословив рішення Синоду Єпископів Української Греко-Католицької Церкви про призначення преподобного отця Ярослава Приріза, ієромонаха Чину Отців Редемптористів, Протосинкела Самбірсько-Дрогобицької єпархії, Єпископом-помічником Самбірсько-Дрогобицьким. Про дату єпископської хіротонії обіцяють повідомити згодом.

Отець Ярослав Приріз, ієромонах Львівської провінції Чину Найсвятішого Ізбавителя (Редемптористи), народився 30 березня 1963 року в с. Ластівка на Львівщині.

Під час таємних богослужінь в родинному домі ближче познайомився з підпільними греко-католицькими священиками о. Степаном Яворським, о. Миколаєм Куцем, ЧНІ, о. Володимиром Мицаком, ЧНІ, та о. Михайлом Волошином, ЧНІ. Згодом о. Миколай Куць, ЧНІ, представив його Митрополитові Володимирові Стернюкові та єпископові Филимонові Курчабі як кандидата до семінарії і отримав на це благословення.

З 1981 до 1983 року служив у армії. З 1983 року працював механіком на Дрогобицькому долотному заводі в технічному відділі і одночасно навчався в підпільній духовній семінарії УГКЦ в місті Львові, яку очолював Архієпископ Володимир Стернюк.

13 грудня 1987 року прийняв дияконські свячення, а 4 грудня 1988 року в місті Львові був висвячений на священика.

У 1989 році Архієпископ Володимир Стернюк доручив о. Ярославу відродити й організувати парафії УГКЦ в Старосамбірському районі Львівської області. Відновив і обслуговував громади УГКЦ в місті Хирові, в селах Тернава, П’ятниця, Поляна, Сливниця, Стар’ява, Сушиця, Лопушниця, Терло та інші. У 1990 році Владика Юліан Вороновський перевів о. Ярослава до міста Дрогобича для служіння в храмі Пресвятої Трійці.

У 1991 році Блаженніший Патріарх Мирослав Іван Любачівський скерував до Рима на вищі богословські студії в Папському східному інституті. Навчаючись, водночас виконував обов’язки префекта студентів Українського католицького університету в Римі.

У 1997 році за дорученням настоятелів Львівської провінції ЧНІ та Генерального уряду в Римі організував Вищий духовний інститут ім. бл. свнщм М. Чарнецького в м. Львові.

У червні 2005 року був призначений протосинкелом Самбірсько-Дрогобицької єпархії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *