ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині „даішники” відбиратимуть автомобілі у нетверезих водіїв

|

З цього тижня у Львівській області у нетверезих водіїв «даішники» відбиратимуть транспортні засоби і ставитимуть їх на арештмайданчик, – повідомила керівник прес-служби управління ДАІ у Львівській області Світлана Добровольська.

«Транспортні засоби, на яких дорогами Львівщини їздитимуть водії у нетверезому стані, в обов’язковому порядку, починаючи з цього тижня, будуть відбиратися і ставитимуться на арештмайданчики. За період, коли працівники ДАІ почали відбирати у нетверезих водіїв автомобілі, щодня фіксувалося по 10 таких випадків», – сказала С. Добровольська.

На Львівщині є два арештмайданчики: для вантажних автомобілів, автобусів та мікроавтобусів – у селі Солонці, а також для легкових автомобілів – на вулиці Перфецького у Львові.

За першу добу утримання на арештмайданчику транспортного засобу водію доведеться заплатити 17 гривень 10 копійок, за всі наступні – по 10 гривень. Крім того, водії повинні будуть заплатити по 6 гривень 26 копійок за кожен кілометр доставки транспортного засобу на арештмайданчик.

За словами С. Добровольської, таке нововведення має вплинути на водіїв, оскільки першого дня у нього відбирають машину, а наступного йому доводиться ходити півдня, оплатити штраф через касу, щоб забрати свій автомобіль. «Також водій мусить особисто прийти до начальника управління УДАІ Львівщини, який має провести з ним профілактичну бесіду. Усе це неприємно кожній людині і на тверезу голову у будь-якому випадку буде мучити совість. Тому наступного разу перед тим, як сісти за кермо у нетверезому стані, людина задумається, чи не варто все-таки викликати таксі. Такі радикальні заходи спричинені статистичними показниками, які свідчать про те, що торік порівняно з 2004 роком аварійність з вини нетверезих водіїв зросла на 50%», – зазначила керівник прес-служби управління ДАІ у Львівській області. Повідомляє Західна інформаційна корпорація.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *