ОСТАННІ НОВИНИ

60-річчя Львівського псевдособору відзначатимуть в Оперному театрі та під стінами СБУ

|

Синод єпископів Києво-Галицької митрополії УГКЦ затвердив основні заходи з відзначення 60-ї річниці Львівського псевдособору. Як повідомив отець Орест, сьомого березня у Львівській опері о 18 годині розпочнеться концерт-реквієм, під час якого на сцені буде представлено часи підпільного життя церкви на прикладі долі одного священика, який повернувся із заслання.

Охочі придбати квитки можуть звертатися за телефоном – 72 49 91. Однак ціна квитків наразі не відома.

Восьмого березня об 11 годині в Архікатедральному Соборі св.Юра за участі всіх владик Києво-Галицької митрополії розпочнеться Архієрейська божественна літургія. Молитву очолить Блаженнійший Любомир Гузар.

Велике дійство у Львові очікується 11 березня. Зокрема, того дня вулицями міста пройде молитовний хресний хід. За словами отця Ореста о 16.45 у Львові буде чути передзвін усіх церков. І рівно о 17 годиныів Соборі св.Юра розпочнеться панахида за тих, хто потерпів та зазнав тортур.

Після панахи ди розпочнеться похід вулицями, який передбачає зупинки у визначених місцях. Першою зупинкою буде пам ’ ятник жертвам терору. Далі процесія вирушить до приміщення СБУ по вулиці Вітовського (колишнє приміщення КДБ). За словами отця Ореста, саме в цьому приміщенні колись писали кримінальні справи на священиків. На цьому місці найстарший священик передасть молодшому хрест, і так відбуватиметься на кожній станції.

Третя зупинка відбудеться біля тюрми на колишній вулиці Лонцького. Четверта зупинка – біля пам’ятника М.Шашкевичу, па’ята зупинка буде біля фігури пресвятої Богородиці, шоста – на площі Ринок, де в одній із квартир діяла підпільна церква. Потім процесія піде до храму Преображення ГНІХ на вулиці Краківській, після чого учасники процесії повернуться до Собору Юра, де відбудеться молитва.

Закінчиться дійство 12 березня Божественною літургією, яка проводитиметься в усіх церквах України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *