ОСТАННІ НОВИНИ

Працівників обласної лікарні відновного лікування звільняти не будуть – Герич

|

Начальник управління охорони здоров’я Львівської ОДА Ігор Герич запевняє, що працівників Львівської обласної лікарні відновного лікування звільняти не будуть, оскільки саму лікарню не ліквідовують, а лише реорганізовують у функціональне відділення обласного госпіталю для інвалідів та репресованих. Про це пан Герич повідомив сьогодні під час прес-конференції.

За його словами, заяви працівників лікарні, які оголосили голодування, не що інше, як спекуляція, яка не відповідає дійсності. „Це виключно суб’єктивні інтереси працівників лікарні, а не відстоювання державних інтересів та інтересів громади”, – сказав Ігор Герич.

За словами Герича, реорганізація обласної лікарні відновного лікування – єдина раціональна альтернатива ліквідації лікарні, оскільки остання має фінансові проблеми та перебуває в орендованому приміщенні, коштів на оренду немає, а сам договір оренди розірваний. Що ж стосується будівництва нового приміщення, то на це немає ані відповідних коштів, ані часу, вільного приміщення, в яке б можна було перемістити лікарню, також немає. „Єдиний вихід із ситуації – реорганізація лікарні і розміщення всіх її структур у госпіталі для інвалідів та репресованих”, – підсумував Герич.

Реорганізацію обласної лікарні відновного лікування заплановано провести до кінця весни. Як повідомив головний лікар обласного госпіталю для інвалідів та репресованих Іван Рафалюк, вже узгоджені нові штатні розписи працівників лікарні відновного лікування, проте вони не хочуть з ними ознайомлюватись і уникають розмов з керівництвом лікарні. Проте як тільки співробітники лікарні будуть оформлені на новій посаді вже у госпіталі для інвалідів та репресованих або напишуть заяви на звільнення, розпочнеться інвентаризація майна обласної лікарні відновного лікування, а відтак його перевезення на нове місце. Орієнтовно це має забрати два-три місяці.

Нагадаємо, що 22 лютого 10 працівників Львівської обласної лікарні відновного лікування оголосили безстрокову акцію голодування. Вони вимагають від депутатів обласної ради скасувати рішення сесії про реорганізацію-ліквідацію обласної лікарні відновного лікування і зберегти її як окрему структуру. Крім цього голодувальники вимагають закріпити за лікарнею конкретне приміщення, в якому б лікарі могли працювати.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *