ОСТАННІ НОВИНИ

Починок вийшов зі списку „Батьківщини”

|

Стратегічний редактор газети „Експрес” Ігор Починок, який був зареєстрований під третім номером у списку БЮТ до міської ради Львова, заявив про свій вихід із цього списку. Про це йдеться в відкритому листі читачам, що опублікований в сьогоднішньому числі „Експресу”.

І. Починок мотивує свій крок тим, що „кожного дня до редакції телефонують люди і питають, чи справді він іде у політику”. Насправді ж , вважає автор листа, „їх цікавить, чи можна надалі довіряти написаному в газеті?, Чи не намагається газета, яку очолює редактор з політамбіціями, маніпулювати, видавати бажане за дійсне?”. Він наводить приклади того, як медіа-менеджери платять об’єктивністю та принципами, коли йдуть у політику, а відтак, заявляє, що не йде у політику.

Набагато цікавішою є репліка відділу політики цього видання, з якої випливає, що похід пана Починка у депутати був нічим іншим, як журналістським експериментом. «Блоку Юлії Тимошенко окрема подяка також за те, що надав нам, працівникам відділу політики газети «Експрес» провести журналістський експеримент і перевірити, як функціонує виборчий процес, як формують виборчі списки, як реєструють кандидатів у депутати, як перевіряють іх документи» – говориться у репліці. Її автори стверджують, що вони «здали у виборчу комісію пачку паперів, що їх написала наша секретарка і редактора «Експресу”, без власноруч написаної ним заяви, з фіктивною декларацією, без жодних проблем і перевірок … зареєстрували кандидатом у депутати».

Автори заявляють, що вимушені припинити цей експеримент, бо «вибори підходять до фінішу і ми, газетярі, не хотіли б, щоби наші експерименти впливали на волевиявлення людей». «Тому офіційно повідомляємо місцеву ТВК, що редактор «Експресу» участі у виборах не бере, у жодних списках будь-якої партії перебувати не може» – зазначено у репліці.

Поки що не вдалося дізнатися , чи справді І.Починок написав заяву про вихід зі списків до міської виборчої комісії, рівно ж як і твердження щодо документів, які подавалися від його імені до комісії. У комісії відмовилися надавати цю інформацію, посилаючись на учорашнє рішення про те, що коментарі для мас-медіа може давати лише голова, а його акурат не було на робочому місці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *