ОСТАННІ НОВИНИ

Літаки Carpatair наблизили Західну Європу до львів`ян

|

Авіарейс Львів-Тімішоара (Румунія) презентувала сьогодні у Львові румунська компанія Carpatair, що з 23 січня здійснює перевезення за цим маршрутом. Журналісти та представники туристичних фірм Львова протягом половини дня злітали до Румунії та назад на зручному 50-місному літаку Saab -2000 і ознайомилися з міжнародним аеропортом в Тімішоарі.

Компанія Carpatair працює за принципом ХАБ-авіаперевезень, використовуючи аеропорт Тимішоари як транзитний авіавузол. Щоранку сюди злітаються літаки зі Львова, Кишинева та міст Румунії, а менш як за годину ці ж літаки вирушають до Італії та Німеччини. Увечері рейси відбуваються у зворотньому порядку. Загалом за допомогою цієї схеми львів’яни можуть дістатися у 12 міст Європи, зокрема, в Мюнхен, Дюссельдорф, Турин, Венецію, Рим, Неаполь. У найближчих планах Carpatair відкриття маршрутів до Лондона, Парижа, Барселони, повідомив президент компанії Ніколає Петров.

Важливою обставиною є порівняно дешева ціна на квитки – на 15-20 відсотків менша за ті, що пропонують фірми-конкуренти, що здійснюють авіарейси зі Львова. Найдешевший квиток, скажімо, до Рима, обійдеться у 156 доларів США.

Польот зі Львова до Тимішоари триває сімдесять хвилин. До кінцевої мети у Західній Європі пасажир добереться максимум за 3,5-4 години.

Відкриттю нового авіарейсу чимало посприяли владні структури по обидва боки україно-румунського кордону. Не дивно, що на нинішню презентацію прибули посол Румунії в Україні Траян Хрістея, Генеральний консул Румунії в Україні Ромео Сандулеску та Голова повітової ради повіту Тиміш Константін Остафічук. Львівщину представляли заступник голови ЛОДА Валерій П’ятак та гендиректор Львівського аеропорту Олександр Загрева. Високі сторони були солідарні у тому, що відкриття рейсу є хорошим стимулом для пожвавлення румуно-українських стосунків в царині економіки, а також потішилися тим, що стимуляція відбувається на регіональному рівні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *