ОСТАННІ НОВИНИ

Молодіжні організації вшанували пам`ять патріарха Йосипа Сліпого

|

Учора, 19 лютого, понад тисячу осіб взяли участь у вшануванні 114-річчя з Дня народження Йосипа Сліпого. До львівської молоді долучилися юнаки та юнки з понад п’ятнадцяти районів області. Акцію провели християнські молодіжні організації Львівщини: Українська молодь Христові, Академія української молоді, «Обнова», «Посвіт», «Витанія» за підтримки Патріаршої комісії у справах молоді УГКЦ та управління у справах сім’ї та молоді Львівської ОДА.

Розпочався захід молитвою у церкві св. Юра, після чого молодіжний актив Львівщини разом зі старшим поколінням відвідали крипту Йосифа Сліпого, яка була відкрита упродовж дня.

Відтак, у кінотеатрі ім. О.Довженка, що на Сихові, пройшов вечір-спогад. За словами настоятеля храму Різдва Пресвятої Богородиці, отця Ореста Фредини, Патріарх Йосип Сліпий наголошував, що кожен третій українець—геніальний. «Так можна сказати і про нього – про людину, яка не шкодувала ні сил, ні праці, ні життя для збереження української Церкви. Коли в Італії будували український храм, Йосип Сліпий разом з митцями виходив на риштування, щоб спільно з ними молитися, надихати їх. Його життєвий приклад має надихнути нас і сьогодні», – зазначив отець Орест Фредина.

Голова Патріаршої комісії у справах молоді УГКЦ отець Йосип Мілян зачитав звернення Йосипа Сліпого із його Заповіту, наголосив, що над ним сьогодні працює Українська греко-католицька церква, мусить нині до нього звернутися і молодь.

Начальник управління у справах молоді ЛОДА Андрій Корнат наголосив, що його управління посприяло, щоб у заході взяли участь молоді люди практично з усіх районів Львівщини, і не лише з християнських, а й з припартійних організацій. «Святкуючи такі свята, ми створюємо нові сторінки історії, на своїх плечах ми несемо важливу місію, щоб врятувати Україну», – такими словами завершив свій виступ Андрій Корнат.

Кожен учасник акції отримав також буклети про Патріарха Йосипа Сліпого, його Заповіт, переглянув документальний фільм «Патріарх», повідомляє ЗІК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *