ОСТАННІ НОВИНИ

Мирон Янків продовжує співпрацю з Лігою творчих спілок Львівщини

|

К ерівник Львівського обласного виборчого штабу Партії екологічного порятунку „ЕКО + 25%” Мирон Янків вчора зустрівся із лігою творчих Спілок Львівщини , про це повідомила прес-служба ЛОВШ Партії екологічного порятунку „ЕКО + 25%”. Під час зустрічі пан Янків зосередив увагу на важливому питанні створення Західноукраїнського Фонду розвитку та підтримки культури.

Зустріч відбувалась у Палаці Потоцьких, куди прибули такі відомі митці нашого краю: Іван Самотос, Борис Візницький, Мирослав Скорик, Юрій Камінський, Левко Різник, Тадей Едер, Володимир Григоренко, Марія Якубовські та інші. Як зазначив Мирон Янків, ця зустріч із представниками творчої еліти Львова та області була не першою, а стала продовженням тих, які відбувались у облдержадміністрації, коли він очолював виконавчу владу області.

У своєму виступі Мирон Янків зосередив увагу на такому важливому питанні, як створення Західноукраїнського Фонду розвитку та підтримки культури. „Це можна зробити за умови, якщо представники культури та мистецтва врешті матимуть своє лобі на державному рівні”, – зазначив Мирон Янків. Це , за словами пана Янківа, можна реалізувати лише завдяки тісній співпраці тих, хто творить мистецтво і тих, хто знає справжню неоціненну вартість таким вічним цінностям, як культура та духовність.

За словами Мирона Янківа, серед представників Конфедерації ділових кіл Львівщини, а також серед українських олігархів є чимало осіб, які можуть стати справжніми меценатами та лобістами української культури. Відомий скульптор Іван Самотос нагадав присутнім, що завдяки зусиллям Мирона Янківа сьогодні на території двору Палацу Потоцьких львів’яни мають таку споруду як Палац мистецтв. „Ще не б будучи головою Львівської облдержадміністрації Мирон Дмитрович Янків зробив багато для завершення будівництва Палацу мистецтв”, — сказав Іван Самотос. Відомий композитор Мирослав Скорик, у свою чергу, відзначив важливу організаційну роботу Мирона Янківа у період його перебування в Латвії. „Завдяки Надзвичайному та Повноважному послові України в Латвії Миронові Янківу в цій прибалтійській країні мали можливість пізнати українську музику, ознайомитись із культурно-мистецьким надбанням українського народу в цілому”, — відзначив великий сучасний композитор.

На завершення зустрічі чимало присутніх митців залишись солідарними в тому, що в Україні потрібно розвивати роль громадських організацій. „І це можливо лише завдяки певному порозумінні між представниками політичних сил та культурної еліти”, — резюмували всі учасники зустрічі. „Напередодні виборів ми, представники творчих Спілок, придивляємось до всіх політичних партій. Однак найбільше довіряємо тим, кому ніколи не були байдужі українські культура та духовність”, — сказав Іван Самотос.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *