ОСТАННІ НОВИНИ

Тарифи на житлово-комунальні послуги все ще менші від реальних витрат

|

Тарифи, що встановлюються місцевими органами влади, здебільшого не відшкодовують витрат на виробництво послуг, стверджує начальник головного управління економіки ОДА Микола Вознюк.

За даними моніторингу самоокупні тарифи для населення діяли на 2 водоканалізаційних підприємствах (Жидачівський та Сокальський), на 4 комунальних теплопостачальних підприємствах (Бориславському, Перемишлянському, Самбірському та Трускавецькому). Розмір квартирної плати тільки у 8 населених пунктах відповідає витратам за надані послуг, повідомляє прес-служба ЛОДА.

Рівні відшкодування населенням вартості житлово-комунальних послуг на початок 2006 року коливалися у межах:

– на послуги з водопостачання: від 41% у місті Ст.Самбір до 98% у місті Львові;

– на послуги з водовідведення: від 35% у місті Трускавець до 89% у місті Перемишляни;

– на послуги з теплопостачання: від 65% у місті Кам’янка Бузька до 99% у місті Дрогобичі;

– на послуги з утримання житла та при будинкових територій: від 30% у смт Добротвір до 98% у місті Золочів.

На думку Миколи Вознюка, процес завершення основної передумови прискорення житлово-комунальної реформи – приведення тарифів на житлово-комунальні послуги для населення у відповідність з реальними витратами – розтягнувся у часі. Протягом звітного року органами місцевого самоврядування прийнято рішення про запровадження нових тарифів на послуги з водопостачання та водовідведення на 24 підприємствах (це 83 % від загальної кількості водоканалізаційних господарств), на послуги з теплопостачання тарифи змінені на 20 підприємствах (це 69% від загальної кількості). Розмір квартирної плати переглянуто на 23 житлово-експлуатаційних господарствах або 50% загальної їх кількості.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *