ОСТАННІ НОВИНИ

Відбулося засідання Колегії облдержадміністрації

|

Чергове засідання Колегії облдержадміністрації пройшло сьогодні під головуванням заступника голови ОДА Валерія П’ятака. На нього були запрошені члени Колегії, керівники райдержадміністрацій, голови міст обласного значення, начальники структурних підрозділів ОДА, керівники підприємств, установ та організацій. Про це повідомила прес-служба ЛОДА.

Колегія розглянула наступні питання:

Про підсумки роботи територіально-господарського комплексу області за 2005 рік та виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку області на 2005 рік.

Про підсумки виконання місцевих бюджетів області за 2005 рік та завдання на 2006 рік.

Про підсумки роботи із зверненнями громадян у 2005 році.

Про виконання обласної комплексної програми щодо безперешкодного доступу людей з обмеженими фізичними можливостями до об’єктів громадського та житлового призначення.

Про хід виконання актів та доручень Президента України, Кабінету міністрів України і голови облдержадміністрації у структурних підрозділах облдержадміністрації, райдержадміністраціях та виконкомах міських рад міст обласного значення у 2005 році.

Про нагородження Почесними Грамотами Кабінету Міністрів України.

Зокрема, на Колегії заслухали інформацію “Про підсумки роботи територіально-господарського комплексу області за 2005 рік, виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку області на 2005 рік та завдання на 2006 рік”. Як зазначається в рішенні з цього питання, в області реалізовано заходи, які були спрямовані на виконання програмних завдань. У всіх галузях промисловості, окрім нафтопереробної галузі, зросли темпи промислового виробництва, зокрема хімічної, нафтохімічної, машинобудівної, з виробництва деревини та виробів з неї, целюлозно-паперової, поліграфічної промисловості, видавничій справі, харчовій промисловості та перероблення сільськогосподарської продукції. Також є позитивні результати в агропромисловому комплексі, досягнуті завдяки реалізації загальнодержавних програм підтримки села, а саме надання пільгових кредитів комерційними банками.

Для сфери підприємництва організовано належну роботу єдиних реєстраційних офісів та єдиних дозвільних центрів. Оборот роздрібної торгівлі зріс на третину. Створено 63,5 тисяч нових робочих місць та працевлаштована 43,7 тисяч осіб.

За 2005 рік мобілізовано податкових та митних надходжень до бюджету на 50% більше, ніж за 2004 рік. Середньомісячна заробітна плата одного працівника, зайнятого в економіці області, зросла на 36,3% і становила 713гривень, середній розмір пенсійної виплати збільшився на 21,5% і становлять 372гривні, майже на 15% зменшено чисельність безробітних.

Водночас на підприємствах міст Дрогобича і Борислава зменшено обсяги промислового виробництва. Відбулося зменшення валового виробництва продукції сільського господарства. Залишаються ще досить значними суми не виплаченої заробітної плати, зокрема у місті Львові, Червонограді, Бориславі, Дрогобичі, Новому Роздолі, Сокальському та Яворівському районах. Колегія запропонувала керівникам районів, підприємств вжити ряд конкретних заходів для виправлення ситуації, що склалася.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *