ОСТАННІ НОВИНИ

Минулого року у Львові виявлено 60 ВІЛ-інфікованих

|

Торік у Львові вперше виявлено 60 ВІЛ-інфікованих, у 2004 році – 68, – зазначив сьогодні, 10 лютого, під час прес-конференції до Всесвітнього дня хворих керівник міського центру здоров’я та медичної інформації Львівської міської ради Олександр Горинь.

Серед вперше виявлених ВІЛ-інфікованих у 2005 році: дітей до 14 років – 7 осіб, дорослих – 53 особи, повідомляє ЗІК.

«Ми на сьогодні маємо великі труднощі, оскільки не знаємо, як лікувати це захворювання. Тому виникла ідея ще більше акцентувати роботу представників ЗМІ і медиків на профілактичній роботі», – сказав О. Горинь.

На сьогодні, окрім самої захворюваності на ВІЛСНІД, у Львові є велика проблема з тим, що дуже часто у школи приходять зі своїми лекціями з ВІЛ/СНІДу люди, які до того не мають жодного відношення. «Коли ми зустрічалися з учителями, то нам розповідали про факти, що працівники управління внутрішніх справ ходять по школах, намагаючись донести до дітей більше інформації про захворювання, такі як наркотична залежність, але у цей час розповідають детально, як цю «ширку» можна приготувати. Крім того, коли приходять представники фармацевтичних фірм, то вся їхня лекція зводиться до того, що «дорогі діти, можете займатися усім чим хочете у плані сексуального життя, оскільки ми маємо такі таблеточки, які вип’єш і про все забудеш», тобто – воно саме все відвалиться. Тому зараз дуже важливі конференції у школах із залученням фахівців з управління освіти», – зазначив керівник центру.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *