ОСТАННІ НОВИНИ

Мешканці Львова потерпають від серцево-судинних та онкозахворювань

|

Львів’яни найчастіше хворіють на серцево-судинні захворювання, – заявив сьогодні, 10 лютого, під час прес-конференції з нагоди Всесвітнього дня хворих заступник начальника Львівського міського управління охорони здоров’я Андрій Федущак.

За його словами, ці захворювання протягом останніх років поширилися. «Можна сказати, що наростає захворюваність на онкологічні недуги, хоча результати, які ми маємо по Львову, свідчать не стільки про захворюваність, як про її виявлення. Тобто, люди частіше почали звертатися до медиків з профілактичною метою, а тому зменшилася кількість запущених форм онкологічних недуг. Відтак, унаслідок цього, значно зменшилася смертність від онкологічних захворювань у перший рік. Це означає, що люди вчасно звертаються і вчасно отримують лікування.

До речі, люди повинні знати, що якщо є будь-які підозри щодо пухлин, то для медичної профілактики потрібно обов’язково звертатися до медпрацівників. Навіть у випадку підтвердження підозри, люди не мають впадати у паніку, оскільки багато онкологічних захворювань є виліковними», – сказав А. Федущак.

Захворюваність на онкопатологію у 2005 році становила 352,8 на 100 тисяч населення Львова. Це означає, що захворюваність зросла по відношенню до 2004 року, коли було 348,9 на 100 тисяч осіб.

Щодо захворюваності на туберкульоз, то торік захворіли на цю хворобу 144,4 на 100 тисяч населення, а у 2004 році – 160,4 на 100 тисяч населення. Це свідчить, що захворювання на активний туберкульоз трохи знизилися. Також знизилася і смертність від захворювання на активний туберкульоз. Так, якщо у 2004 році показник становив 157,9 на тисячу населення, то у 2005 році – 147,8, повідомляє ЗІК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *