ОСТАННІ НОВИНИ

Тарас Стецьків відмовився боротися за посаду мера Львова

|

Народний депутат України Тарас Стецьків не виставлятиме своєї кандидатури на посаду міського голови Львова. Про це Стецьків заявив сьогодні під час прес-конференції у Львові.

За словами народного депутата, це рішення далося йому нелегко. „Очолити місто було моєю мрією. Львів видавався мені добрим об’єктом для прикладання власних зусиль”, – посумував з цієї нагоди він. Стецьків також відзначив, що за результатами соціологічних досліджень він впевнено входив у трійку потенційних лідерів на мерських перегонах, і мав хороші шанси на перемогу.

Тарас Стецьків визначив три основні причини, які спонукали його до відмови від боротьби за мерське крісло. Насамперед – це неможливість одночасної роботи над виборчою кампанією блоку „Пора”-ПРП на загальноукраїнському рівні та своєю власною на місцевому.

„Ситуація вимагає працювати над створенням третьої „помаранчевої” сили, якою має стати блок „Пора”-ПРП. Ми бачимо, до якого обвалу суспільних настроїв спричинив розкол „помаранчевої” команди. У державі в черговий раз виникла небезпека відкату у вчорашній день. Залишити ситуацію, якою вона є, і сховатися у цей момент у Львові для мене виявилося менш привабливим, ніж допомогти „помаранчевим” утвердитися при владі” – заявив Стецьків.

Важливим фактором, що вплинув на його рішення, Тарас Стецьків також вважає відмову від створення блоку між ПРП та „Порою” на Львівщині. На його думку, консолідована позиція цих політичних сил значно підвищила б його шанси у боротьбі за мерське крісло. Блок „Пора”-ПРП і його кандидат, вважає нардеп, міг би розраховувати на 15-17 відсотків голосів людей, розчарованих у досягненнях сьогоднішньої влади.

Тарас Стецьків також не вважає за можливе втрутися у боротьбу за крісло мера в умовах конфліктної ситуації навколо узгодженого кандидата від блоку „Наша Україна”. „Це означало б утруднити ситуацію і ускладнити вибір львів’ян у без того й складній ситуації” – стверджує він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *