ОСТАННІ НОВИНИ

Діану Пельц з архіву не звільнять, бо вона на лікарняному

|







Директор Центрального державного історичного архіву Львова Діана Пельц, яка наприкінці грудня написала заяву за звільнення, з 17 січня пішла на лікарняне. Протягом цього часу її заява так і не була підписана головою Держкомархіву Геннадієм Боряком.

«Я думаю, що ця заява може бути позуванням та комедією, а з іншого боку, Боряк навіть коли і хоче позбутися Пельц, бо вона підриває його авторитет, не може цього зробити через «кругову поруку», якою вони пов’язані, – прокоментував Західній інформаційній корпорації ситуацію старший науковий співробітник ЦДІАЛ Орест Круковський. – Крім того, думаю, що вона захворіла, щоб не прийти на засідання суду у позові колишнього працівника архіву Івана Сварника проти Пельц та Боряка. Ця справа явно виграшна, а у разі виправдання Сварника Держкомархів буде змушений поновити його на роботі і виплатити компенсацію».

Орест Круковський вважає, що коли б цю справу вирішували на місцевому рівні, то ті, хто протестує проти крадіжок в архіві і вимагає звільнення Пельц, уже давно б домоглися свого. Уже двічі вимагала відставки голови Держкомархіву Геннадія Боряка ЛОДА та Львівська облрада. Однак відповіді на їх звернення до Кабміну, Верховної Ради та інших органів влади немає досі. Проінформований про ситуацію і Президент України Віктор Ющенко. Листа від представників громадськості йому особисто вручив директор Львівської галереї мистецтв Борис Возницький.

Що думає з цього приводу сама Діана Пельц дізнатися не вдалося. «Директор на лікарняному і у такому стані її краще не турбувати», – сказали ЗІКу у приймальній директора ЦДІАЛ.















«Новини України»













18:05У Рівненському обласному ліцеї-інтернаті відкриють класи художньо-естетичного напряму “кобзарство”
18:05Украина разбогатеет на ещё одну автовыставку
18:01Джон Негропонте: «Аль-Каида» готовит теракты на территории США
18:01Луценко заявив про замахи на лідерів партії
18:01 life:) предлагает “Аппетитное меню”
www.novyny.org.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *