Стефанишин прогнозує подорожчання хліба

|

Можливо, що вже цієї суботи збільшиться ціна на хліб, – про це заявив у коментарі Західній інформаційній корпорації заступник голови Львівської ОДА, в.о. голови ЛОО Народної партії Іван Стефанишин.

«Сьогодні є необхідність щодо окремих видів хліба підвищувати ціну, тому що вони є в мінусовій рентабельності. Три-чотири відсотка мають окремі види мінус з рентабельності. Це стосується, власне, того хліба, що найбільше споживається, того, який ми називаємо «сірий». Мова йде про підвищення ціни від 2 до 7 копійок за буханку хліба. Це треба зробити зараз, і я би, з позиції власника, це би робив, тому що, якщо ми доживемо нормально до кінця лютого, то виникнуть нові фактори, які будуть на ціну впливати. «Зарухається» ринок зерна і, звичайно, він буде рухатися не в сторону зниження ціни. І друге питання – це тема газова. І хоча зростання там невелике – у межах 10%, це все одно впливає на собівартість. Також є проблема збільшення зарплати. І ці всі питання нагромаджуються», – зазначив І.Стефанишин.

Щодо відсутності хліба у багатьох магазинах міста, що могли спостерігати львів’яни протягом останніх днів, І.Стефанишин запевняє – це не пов’язано з наближенням підвищення ціни.

«Стосовно того, що нема хліба, це жодним чином не є свідченням спекуляції. Це пов’язано з технічним забезпеченням. Просто, коли відбулося похолодання, не змогли виїхати машини, які возять хліб. Випічка хліба відбувалася у нормальному режимі, але не змогли вивезти хліб і було зірвано терміни поставки. Це й викликало підозру в якійсь провокації. З погляду кількості хліба, жодних проблем нема. Від сьогодні уже зривів не повинно б виникати», – додав І.Стефанишин.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *