ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні за рік роблять до 450 тисяч абортів

|

Від 370 до 450 тисяч абортів – такою є офіційна статистика абортів в Україні за 2004 рік. Причому, вона ймовірно, не зовсім точна, оскільки частина абортів не реєструється, особливо якщо аборти роблять неповнолітнім, що тягне за собою адміністративну відповідальність.

Такі дані сьогодні під час прес-конференції оприлюднили представники Інституту родини та подружнього життя.«Починаючи з 1992 року до 2004-го кількість абортів зменшилася у чотири рази (за минулий рік статистичних даних ще немає), – розповів керівник Інституту родини та подружнього життя Юрій Підлісний. – Є кілька факторів, які впливають на зниження цієї цифри. Це те, що чимало людей репродуктивного віку виїхали на заробітки, вживання людьми контрацептивів. Однак завдання влади вжити заходів щодо зниження кількості абортів, під яке у нас, так само як за радянських часів, «підводять» цифри.Представники Інституту родини та подружнього життя, які прагнуть заборонення абортів в Україні, приводять як приклад інші країни, де влада це уже зробила. Усього в світі аборти заборонено у 114 країнах, серед яких і наш сусід – Польща. До заборони абортів у Польщі було близько 600 тисяч штучних переривань вагітності, а після затвердження відповідної постанови ця цифра зменшилися до 700 абортів на рік.

На демографічну ситуацію заборона абортів не вплинула.«Для тих жінок, чоловіків і навіть лікарів, які зробили аборт, характерний постабортний синдром, – зазначив заступник керівника Інституту родини та подружнього життя Петро Гусак. – Він виражається у відчутті провини та втрати, смуткові, злості, неадекватній реакції на дітей, надмірній турбота про народжених дітей тощо».За статистикою кожна п’ята жінка, яка зробила аборт під час першої вагітності, стає неплідною і у неї зростає ймовірність виникнення раку грудей, передає ЗІК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *